thee blaasontsteking

Last van blaasontsteking? Deze thee kan je misschien helpen!

Heb je last van een blaasontsteking? Dan kan het drinken van thee je hierbij helpen. Wanneer je last hebt van een blaasontsteking is het eerst en vooral zeer belangrijk om voldoende te drinken. Water helpt namelijk om je blaas schoon te spoelen. Thee kan ook helpen, omdat deze antibacteriële eigenschappen heeft. Thee kan bovendien de blaasontsteking verminderen en de pijn verzachten. Drink daarom dagelijks minimaal 2 kopjes thee. Let wel op, want als je veel last hebt van een blaasontsteking, dan is het belangrijk om naar de dokter te gaan. Deze kan je eventueel gerichte antibiotica voorschrijven.

Hoe herken je een blaasontsteking?

Een blaasontsteking is een ontsteking van de blaas, die meestal wordt veroorzaakt door een bacterie. Blaasontstekingen kunnen erg pijnlijk zijn en gaan gepaard met een branderig gevoel bij het plassen, vaak plassen met kleine hoeveelheden urine, en soms koorts en/of bloed in de urine. Ook kan je pijn in de onderbuik ervaren. Sommige mensen hebben bovendien koorts bij een blaasontsteking. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de klachten van blaasontsteking te verminderen, en sommige of alle van deze klachten kunnen zelfs genezen.

Hete thee drinken

Een van de dingen die je kan doen, is hete thee drinken. Thee bevat namelijk stoffen die helpen bij het verminderen van ontstekingen, pijn en irritatie. Thee kan dus zeker helpen bij de klachten van blaasontsteking.

blaasontsteking theeWelke thee kan je drinken bij een blaasontsteking?

Als je last hebt van een blaasontsteking, zijn er verschillende soorten thee die je kunnen helpen bij het verminderen van de klachten, dus experimenteer eens met wat je lekker vindt.

Zoethoutwortelthee, kamillethee, muntthee en veenbessenthee zijn allemaal goede opties om te drinken als je een blaasontsteking hebt. Deze theeën kunnen helpen bij het verminderen van de infectie, pijn en ontsteking. Ze zijn allemaal rijk aan flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die de gezondheid van je urinewegen ondersteunen. Veenbessenthee kan bovendien ook de groei van bacteriën remmen. Muntthee heeft dan weer een kalmerende werking en kan de pijn helpen verlichten.

Uva ursi thee of berendruif thee

Uva ursi is een kruid dat gebruikt wordt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder blaasontsteking. Het wordt traditioneel gebruikt in de vorm van thee, maar je kan het ook in capsulevorm kopen. Uva ursi thee, of ook gekend als berendruif thee, kan de hele blaas reinigen en de nieren ondersteunen. Het werkt antibacterieel en het kan dus helpen de infectie te bestrijden. Ook kan deze thee ontstekingen verminderen en pijn verlichten. Sommige mensen vinden het een aangename thee om te drinken, terwijl anderen de smaak wat vreemd vinden.

Uva ursi thee wordt gemaakt van de bloemen en bladeren van de uva ursi-plant. Deze thee wordt al eeuwenlang gebruikt om blaasproblemen te behandelen, zoals blaasontstekingen.

Waarom is het goed om thee te drinken in geval van een blaasontsteking?

Het is aan te raden om thee te drinken als je last hebt van een blaasontsteking. Dit komt omdat thee antibacteriële eigenschappen heeft dewelke kunnen helpen om de infectie tegen te gaan. Bovendien kan thee ook helpen om de pijn en de irritaties te verminderen die gepaard gaan met een blaasontsteking.

Thee drinken zonder cafeïne tijdens een blaasontsteking

Er zijn verschillende soorten thee die je kunt drinken om de blaasontsteking te behandelen, afhankelijk van wat je voorkeuren zijn. Sommige mensen vinden dat gemberthee of kamillethee de beste optie is, terwijl anderen liever een citrusvrije thee drinken. Hoe dan ook, als je regelmatig thee drinkt tijdens een blaasontsteking, zou je snel verbetering moeten zien. Bovendien helpt thee drinken ook om je mond en je keel schoon te houden, en je lichaam van gifstoffen te ontdoen. Thee bevat natuurlijke antibiotica die de infectie in je blaas kunnen bestrijden. Je kan bijvoorbeeld ook rooibosthee of kruidenthee te drinken in plaats van reguliere thee, aangezien deze minder cafeïne bevatten. Cafeïne kan namelijk de symptomen van een blaasontsteking verergeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.